
5 INGREDIENTS – QUICK &EASY FOOD - Jamie Oliver
– Jamie Oliver
Om snel een maaltijd op tafel te zetten!
Onlangs logeerde ik in Engeland in The Cricketers in Clavering, Essex. Een 16e eeuwse herberg met de sfeer van toen en het comfort van nu. In het restaurant is het vol en de tafels zijn bezet met hoofdzakelijk locals. Ik geef hen geen ongelijk dat ze hier regelmatig neerstrijken. Het eten is voortreffelijk en gebaseerd op streekproducten. Ik had een gesprek met Trevor Oliver (de vader van…) over de filosofie die hij en zijn vrouw Sally hebben over heerlijk slapen en eten: kwaliteit, hygiëne, comfort, eenvoud, goede smaak en het bieden van welbehagen aan hun gasten. Zowel in het restaurant als hun hotel.
Na afloop van ons leuke gesprek gaf hij me het laatste boek van zijn zoon Jamie, ‘5 ingredients’. De Nederlandse versie ‘5 ingrediënten’ had ik net in bezit om te recenseren en ik kon hem dus meteen vertellen hoe goed ik het boek vond. Waarom? Het boek ziet er goed uit. Duidelijk lettertype, uitstekende vormgeving, heldere stap voor stap beschrijvingen van de bereiding, informatie over percentages vetten, eiwitten, koolhydraten, suikers, zout en vezels. Daarnaast hoeveel tijd het kost het gerecht te bereiden en korte boodschappenlijstjes die door effectieve fotografie worden ondersteund. Dit kookboek hoort in elk huishouden thuis. Het is geschikt voor jong en oud, voor wie veel tijd of er een chronisch gebrek aan heeft, om snel een maaltijd op tafel te zetten.
Jamie heeft een goede leerschool gehad. Als kleine jongen was hij al in de keuken van The Cricketers (genoemd naar het cricketveld aan de overkant van de straat) te vinden en genoot hij van de gerechten die zijn ouders bereidden. De voorliefde voor streekproducten, hoge kwaliteit en vooral de simpelheid van het bereiden van smaakvolle gerechten is voor hem daar ontstaan. En terug te vinden in dit uitstekende kookboek. Een aanrader!
Recensie: Nelleke Launspach
Uitgeverij: Kosmos
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.