Food Photos & Styling! Eveline Boone

Foodfotografe en -styliste Eveline Boone van French Beans laat je proeven van haar liefde voor fotografie. Ze leert je foodstylingtechnieken, hoe je met je camera of smartphone de mooiste foodfoto’s kunt maken en welke compositietechnieken je kunt toepassen.

KINDER-KOOKBOEKEN-TIP! - LAURA EMMELKAMP EN SCATO VAN OPSTAL

Chef Het Samen met tomaat is een kookboek voor kinderen. Het zet groente op de kaart en geeft kinderen het heft in eigen handen. Want als ze zelf aan de slag gaan in de keuken en samen met een vriend of vriendin koken, blijkt groente vaak leuker en lekkerder. De recepten zijn foolproof: alles is stap-voor-stap gefotografeerd en getest door kinderen.

Prijswinnaars Kookboek van het jaar!

Als hoogtepunt van de Kookboeken 7daagse (5 t/m 13 november) vond op donderdagavond 10 november de uitreiking plaats van het Kookboek van het Jaar 2016. De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de tiende editie van het evenement in de Grand Theatre boekhandel in Breda. En natuurlijk was er ook een afvaardiging van Kookboekenrecensies.nl aanwezig!

Kookboeken7daagse

Stem hier voor de Gouden Garde Publieksprijs 2016!

Kookboeken7daagse

Door de vakjury van de Kookboek van het Jaar 2016 verkiezing zijn de genomineerde kookboeken bekendgemaakt. Over rot van Meneer Wateetons (Good Cook), Smokey Goodness van Jord Althuizen (Kosmos uitgevers) en Zuur van Bas Robben (Good Cook) zijn de Nederlandse genomineerde kookboekentitels. Basisboek India van Amandip Uppal (Becht), Gone fishing van Mikkel Karstad (Aerial Media Company) en Het nieuwe vegalicious van Alice Hart (Kosmos uitgevers) zijn genomineerd in de catergorie Vertaald. De verkiezing Kookboek van het Jaar beleeft dit jaar haar 10-jarig jubileum. De bekendmaking en uitreiking zal daarom donderdag 10 november groots gevierd worden met kookboekenauteurs, -makers, culinaire uitgevers en pers in Grand Theatre boekhandel in Breda.

Kookboeken7daagse

De Kookboeken7daagse is een campagne voor Kookboeken die nu zo’n zes jaar wordt georganiseerd door bureau de Wonderneming van Fusina Verloop. In 2007 begon zij met de Kookboek van het Jaar verkiezing. In 2016 zal de 10de editie plaatsvinden van de Kookboek van het Jaar-verkiezing en om dit te vieren komt er een speciaal jubileumkookboek met recepten uit de winnende kookboeken van de afgelopen tien jaar.

IEMAND VERRASSEN MET HET ONTBIJTBOEK VAN MARA GRIMM?

Een nieuwe website is reden voor een feestje!

We mogen drie kookboeken weggeven van het boek ONTBIJT van Mara Grimm.

Hoe doe je mee?

Cooking meets art

Uitgeverij Komma is samen met een aantal partners een exclusieve webwinkel gestart waar schoonheid en goede smaak samenkomen, Cooking meets Art: www.cookingmeetsart.com. Bij Cooking meets Art vindt u kunstobjectboeken en high-end kookboeken die met recht uniek genoemd mogen worden.

Kookboekenfestival

Op 25 september van 12.00 tot 17.00 uur vindt het Kookboekenfestival (linken aan link hieronder) plaats in samenwerking met de Tolhuistuin en de Kookboekhandel Amsterdam. Wekelijks verschijnen prachtige kookboeken waar het publiek voor warm loopt.

Nominaties Joop Witteveenprijs 2015 bekendgemaakt

Vier gastronomische publicaties zijn genomineerd voor de Joop Witteveenprijs 2015. De prijs wordt jaarlijks toegekend voor de beste historische publicatie op het gebied van de eetcultuur van de Lage Landen.