De Vier Seizoenen van Vogel! Sanne Vogel
– Sanne Vogel
Smullen én supergezond
In De Vier Seizoenen van Vogel neemt actrice en regisseuse Sanne Vogel je mee in haar plantaardige, lokale en seizoensgebonden eetpatroon. Ze deelt haar favoriete recepten, van zeekraal-kikkererwten fritatta tot rodebessen compote met meringue en neemt bij elk recept de milieu-impact mee.
Het boek bevat tachtig plantaardige recepten, verdeeld over de vier seizoenen. In het hoofdstuk ‘Altijd’ vind je recepten met ingrediënten die niet per se seizoensafhankelijk zijn. ‘Soms’ is het hoofdstuk met ingrediënten die juist vrij milieu belastend zijn, waarvan aangeraden wordt ze niet te vaak te eten. Qua gerechten vind je echt van alles in dit boek: wat ze allemaal gemeen hebben, is dat het Sannes favorieten zijn! Een greep uit de recepten die mij erg lekker lijken: mezzalune met artisjokvulling en citroenolie, gegrilde misomais, wraps met linzen, boerenkool en tempeh, en tot slot de vegan kaasfondue.
Wel zal je voor het overgrote deel van de recepten langs de biologische supermarkt of groenteboer moeten. Een aantal recepten draait namelijk om een specifieke groente of fruitsoort. Zo zet Sanne de artisjok, Nederlandse asperges, kabocha pompoen en roze oesterzwammen in het zonnetje. Ook vragen een aantal recepten om ingrediënten die je niet in de supermarkt vindt, zoals zijdentofu, daikon en miso. Ik als hobbykok heb bijna alle ‘speciale’ ingrediënten al in mijn keukenkastje staan, dus ik vind dat geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen geldt.
Naast deze recepten vind je ook verhalen van zes Nederlandse ondernemers die op hun manier plantaardig en duurzaam ondernemen. Leuk om te lezen en om te zien dat Sanne vervolgens met hun producten aan de slag gaat. Je vind bijvoorbeeld het kaasfondue recept van Rosie en Riffy in dit boek, die heerlijke cashewkaasjes maken.
Door de verscheidenheid aan (onbekendere) ingrediënten en gerechten, de informatie over de seizoenen en de milieu-impact en de eigen touch van Sanne is dit een uniek boek. Ik zie dit zeker als een mooie aanvulling op mijn vegan kookboekencollectie. Het is geen boek om elke dag uit te koken, maar juist voor wanneer je iets speciaals op tafel wilt zetten of iets nieuws wilt proberen!
Uitgeverij: Fontaine
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.