
Everyday Fresh! Donna Hay
– Donna Hay
supervers, supersnel
Everyday Fresh is het nieuwste kookboek van Donna Hay. Dat Donna een groot fan is van simpele gerechten, werd in haar andere kookboeken al duidelijk. In Everyday Fresh staan ruim 90 recepten die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn gemaakt met verse ingrediënten en simpel.
We eten graag lekker en gezond, zonder tijdverlies: dit boek heeft het allemaal. De onbetwiste koningin van heerlijke gerechten die makkelijk te maken zijn maar er spectaculair uitzien: dat is Donna Hay! In haar nieuwste boek, everyday fresh, staan eindeloos veel overheerlijke gerechten die supersnel klaar zijn. In Donna’s eigen woorden: Gemakkelijker, verser, sneller, smakelijker. Ik heb dit als mantra gebruikt bij het maken van deze recepten. Omdat we allemaal het leven een beetje makkelijker willen maken, een beetje lekkerder.
Smaak is leidend bij Donna, en het oog wil ook wat. In zeven hoofdstukken laat zij je zien hoe je vanuit je voorraadkast snel iets lekkers en gezonds op tafel zet, hoe je erin slaagt iets heerlijks te bereiden in 1 pan (minimale afwas!), hoe je met een basis-ingrediënt eenvoudig kunt variëren, en hoe je gerechten maakt die je goed kunt invriezen voor op een later, druk moment. En natuurlijk ontbreken de zoete lekkernijen. Met everyday fresh brengt Donna Hay opnieuw het beste vanuit haar inventieve kookstudio naar jouw keuken en eettafel. Everyday Fresh is het nieuwste kookboek van Donna Hay. Dat Donna een groot fan is van simpele gerechten, werd in haar andere kookboeken al duidelijk. In Everyday Fresh staan ruim 90 recepten die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn gemaakt met verse ingrediënten en simpel.
Alles in het boek staat in het teken van snelle gerechten. Denk aan eenpansgerechten, waarbij zelfs het opruimen na het koken snel klaar is, en vriezerproof recepten. De recepten zijn vrij gemakkelijk en snel om te bereiden. Het enige is dat ze soms nog wel een tijdje in de oven moeten. Als we kijken naar de ingrediënten kun je voor de meeste recepten gewoon in de supermarkt terecht. De hoeveelheid ingrediënten wisselt heel erg per recept. De recepten zelf zijn verrassend en hip. Denk aan een ravioli van courgette, pompoenbroodjes en een gözemle (Turks hartig gebak) met boerenkool. Donna maakt in haar boek regelmatig gebruik van vervangers voor koolhydraten. Zo vervangt ze rijst door bloemkool, pasta door pompoen en andere soorten groentespaghetti en heeft ze verschillende recepten voor bloemkoolpizza. Ideaal voor de mensen die koolhydraten wat vaker willen overslaan of meer groente willen eten.
Donna Hay is een begrip en een internationaal fenomeen op culinair gebied. Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten die prachtig worden gefotografeerd. Er zijn van haar 26 boeken wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht, haar boeken zijn vertaald in 10 verschillende talen en haar tv-kookshows zijn in meer dan 14 verschillende landen te zien. Ze heeft dé nummer één iPad-app in Australië, is krantencolumnist, ontwerper van een lijn met keukenspullen en voedselproducten, en eigenaar van haar eigen webwinkel.
Uitgeverij: Spectrum
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.