
Hot Pot! Bas Robben
– Bas Robben
De lekkerste hotpots uit China, Taiwan, Japan, Korea en Vietnam
Hotpot wordt hier soms ook wel Chinees fondue genoemd, maar het is veel meer dan dat! Bas Robben laat ons kennismaken met een brede selectie heerlijke recepten van de meest uit een lopende hotpots uit Azië. Een deel is natuurlijk gewijd aan de ‘nabemono’ uit Japan. Jammer genoeg voor ons is er ‘slechts’ een handjevol Japanse hotpot recepten te vinden in het boek. Maar wát een heerlijke recepten zijn het!
Hotpotten, dat is dus ouderwets fonduen, maar dan op z’n Chinees. Beter gezegd: op z’n Oost-Aziatisch. Bas Robben laat je in zijn nieuwste boek kennismaken met de ‘lekkerste hotpots van China, Taiwan, Japan, Korea en Vietnam’.
Voor wie geen idee heeft wat hotpotten inhoudt: je zet een geurige pan bouillon op tafel, op een elektrische pit of brander, omringd door allerhande bordjes met ingrediënten, variërend van dun gesneden vlees, garnalen en/of tofu tot groenten en rijstballetjes. Deze ingrediënten doop je in de hete bouillon. Bij uitstek een manier van eten om samen met anderen te doen, in gezinsverband of – zodra het weer mag – met vrienden.
Wie niet over een hotpotpan beschikt, kan een gietijzeren exemplaar gebruiken. Maak eens de pittige Sichuan Express-hotpot, met als basis een vegan bouillon (enkel ingrediënten uit de supermarkt!) en een Pingxian bonenpasta (te koop in Aziatische toko’s). In aparte hoofdstukken vertelt Robben over passende bijgerechten en drankjes. Verrassend én lekker!
Uitgeverij: Good Cook
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.