
SLIM KOKEN! Janny van der Heijden
– Janny van der Heijden
Culinair publiciste Janny van der Heijden kennen we vooral van Heel Holland bakt, het televisieprogramma waarin de hoofdrol is weggelegd voor suiker. Maar in haar nieuwe kookboek Slim koken gooit Van der Heijden het over een andere boeg en kookt zij verantwoord. Zoals het iedereen vergaat die wordt blootgesteld aan taart en andere zoete lekkernijen, moest Janny van der Heijden erkennen dat ze na de opnames van Heel Holland bakt aardig wat kilootjes meer woog. Ze besloot haar eetpatroon drastisch om te gooien en de focus te leggen op groenten, magere vis en mager vlees. ‘Het is de balans, hè?’, zei ze vorig jaar in een interview.
Gezond koken is enorm belangrijk, maar waar let je op als je verantwoord wilt koken? En hoe zorg je dat je in drukke tijden zo efficiënt mogelijk te werk gaat? Janny van der Heijden deelt haar persoonlijke tips en slimme recepten zodat je in een handomdraai de meest fijne en bewuste gerechten voor elke maaltijd van de dag kunt bereiden. Geniet van avocadomousse met gepocheerd ei als ontbijt, mangosalade met chiligarnalen als lunch of een limoenrisotto met gebakken snoekbaars. Slim koken betekent dat je alles mag eten wat je lekker vindt, zolang je maar gebalanceerd eet en je de hoeveelheden in de gaten houdt.
Janny van der Heijden is een van Nederlands grootste culinaire kenners. Zij was hoofdredacteur van Tip Culinair en heeft tientallen kookboeken geschreven. Het grote publiek kent haar als jurylid van Heel Holland Bakt en haar tv-optredens bij Tijd voor Max.
Uitgeverij: Nijgh van Ditmar
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.